Canon 5d mk2, ef 500mm f4, 1.4x tc; iso200, f/8, 3.2s; 2 april 2022, Zutphen

Een “samenstand” van de jonge maansikkel en een ooievaar (eigenlijk twee, want een zit op nest). Vorig jaar moest ik er de uiterwaarden voor inlopen, nu kon ik in mijn auto blijven zitten. Waarschijnlijk omdat het wat vroeger in het jaar is en de maan een iets andere baan volgt (verbeter me als ik fout zit). Hoe dan ook, het is altijd spannend of zoiets wel lukt, want belichtingstijden van enkele seconden. De ooievaar bleef redelijk stil staan en de eigen beweging van de maan is niet zo groot dat het opviel.

6gedachten over “Ooievaar & maan”

  1. Mooi om te lezen hoe je bezig bent met de voorbereiding van deze foto, die je in gedachten al had gemaakt…
    Buiten dat…een bijzondere, mooie foto !

Geef een antwoord