Rond half zes kwamen de zwermen naar de slaapplaatsen, bijna geen licht meer vandaar de hoge iso die ik moest gebruiken 5000 iso , Dit is de foto die ik met jullie wil delen , het was een geweldige avond om dit schouwspel mee te mogen maken, en als je dan ook nog een foto er van over houd dan kan de dag en de rit van heen en terug 400km niet meer kapot. Het lijkt wel een walvis. Misschien volgend jaar voor een clubtocht (avond).

Sony ILCE-7RM3 – Diafragma F/6.3 – Belichtingstijd 1/30sec – Iso 5000 – Brandpuntafstand 95 MM

6gedachten over “Friesland Grootste Spreeuwenzwerm van Europa”

  1. Dit valt niet mee weet ik uit ervaring. En je moet ook een portie geluk hebben met bijvoorbeeld het licht. Je hebt er een prima beeld aan over gehouden he. Het zou mooi zijn als dit schouwspel wat dichter bij huis zou afspelen, dan kun je er wat meer avonden aan besteden. Alleen al het zien is een hele belevenis.

  2. Heel goed gedaan Dick. Als je weer gaat – al dan niet als club activiteit – wil ik graag mee.
    Ik zoek hier al een tijd naar. Eldrik zou ook een goede plek zijn volgens internetbronnen, ben er ook al vaak geweest, maar hooguit met zonsondergang foto’s en optrekkende mist langs de Oude IJssel terug gekomen.

Geef een reactie