Een steenuiltje in een oude boom. Zo wil je ze altijd wel zien toch. Ondanks het wat rommelige beeld ben ik zeer content met deze opname. Misschien komt het wel omdat ik een zwak heb voor uilen. De afstand was aanzienlijk, maar met een telelens, teleconverter en cropcamera kom je toch een heel eind.

Steenuil

Canon 60d, ef 500mm f4, 1.4x tc; iso200, f/8, 1/60s, +1/3 stop; 20 januari 2022, Voorst

8gedachten over “Steenuil”

  1. Hij is zo mooi scherp dat je ook nog wat verder had kunnen kroppen. Maar dat is natuurlijk persoonlijk. Het lukt mij nooit om een uil op de foto te krijgen. Of ze zijn op dat moment niet zichtbaar en als ze dat wel zijn heb ik geen camera bij me.

  2. Ik vind het heel knap dat je het uiltje gezien hebt met zijn schutkleur en in dit decor.
    Het laat goed zien waarom ik eigenlijk nooit uilen zie. Rond mijn huis hoor ik ze ‘s nachts vaak roepen. Maar zien doe ik ze nooit.

    Ik vind het een leuke foto. Croppen kan misschien, maar zoals die nu is zie je de steenuil in zijn natuurlijke omgeving.

  3. Prachtige foto van de steenuil, prachtig in beeld gezet , juist de omgeving maakt de foto het is een eenheid geworden steenuil en knotwilg. Meestal zie je foto’s van steenuilen vrij groot in beeld, maar deze foto maakt het af. En technisch goed ondanks alle mm.

Geef een antwoord