Datum 20- 10 – 2021. Nikon P1000. Diafragma  : f/6.3. Belichting   : 1/200 sec. ISO   : 100
Brandpuntafstand : 359 mm

7gedachten over “Steenuil”

  1. Dit steenuiltje heb je mooi in beeld gebracht Hans. Het is goed te zien dat hij je in de gaten heeft en daarbij valt mij op dat de pupilgrootte verschillend is; de pupil is kleiner bij het oog waar het licht op valt. Dit verschijnsel, ook wel anisocorie genoemd komt doorgaans niet voor bij de mens. Anisocorie berust meestal op een onschuldige fysiologische afwijking, maar kan ook wijzen op (potentieel levensbedreigende) ziekte.

  2. Interessant wat Nico over de ogen verteld. Mooie opname, jammer dat er nog een takje voor zit. Maar het is te veel op weg te poetsen, je kunt ook niet altijd het geluk hebben dat er geen takjes in de weg zitten. Het blijft natuur.

  3. Technisch een prima foto , iedereen heeft het over het takje op de voor grond, daar is in photo schop nog wel wat aan te verbeteren, wat ik meer problemen heb dat is de achtergrond te takken trekken wel erg veel aandacht maakt het beeld onrustig. Dat is mijn visie op deze foto, gewoon lekker doorgaan.

Geef een antwoord