Al een aantal dagen ben ik sinds lange tijd weer aan het vogelen. Met de auto rijd ik mijn plekjes af die ik in het verleden zo vaak aan deed. Er is veel veranderd in het landschap in al die jaren. Ik werd en word daar nog steeds niet erg blij van. Sommige plekjes zijn altijd hetzelfde gebleven. Zo ook dit kleine watertje. Vanuit de auto op een vrij hoog punt had ik hier al een paar keer een grote zilver gezien. Vandaag was ik blijkbaar aan de vroege kant, want na een kwartiertje wachten kwam ie aanvliegen. De zon kwam door en toen bedacht ik me dat onderbelichten wel eens leuk uit kon pakken. 1 1/3 stop was nog niet genoeg achteraf gezien, dus thuis achter de computer de belichting nog eens flink naar beneden bijgesteld met onderstaande beeld als resultaat.

Grote Zilverreiger

Canon 60d, ef 500mm f4, 1.4x tc; iso200, f/8, 1/320s, -1 1/3 stop; 17 november 2021, Voorst

6gedachten over “Grote Zilverreiger”

  1. Het is mede door de bewuste onderbelichting een prachtig beeld geworden Adri; het lijkt wel een nachtfoto! De witte reiger leent zich inderdaad uitstekend voor een onderbelichting; zelf krijgt hij daardoor juist een mooie detaillering in het verenkleed.

  2. Hee wat leuk, dank voor jullie reacties. Ik ben eigenlijk niet zo’n liefhebber van zwaar onderbelichte foto’s. Zeker als ik verder dan 2 stops moet gaan vind ik het vaak richting kitsch gaan. Tijd om die gedachte eens bij te stellen, want ik merk wel dat je op deze manier met zonlicht toch heel subtiel dingen uit kunt lichten.

Geef een antwoord