Een panorama opname uit mijn archief

4gedachten over “Ruig Noorwegen in de herfst”

 1. In veel van je foto’s uit Noorwegen vind ik de wolken te prominent. Samen me een druk, contrastrijk landschap vind ik dat minder goed samen gaan. Hier is het landschap wat rustiger met de wat rondere vormen. Nu vind ik die donkere lucht wat beter passen. Voor het evenwicht zou ik niet kiezen voor een pano maar een 3/4 uitsnede waarbij je de eilandjes spaart maar die linker flank van de berg wat inkort.

  Zomaar wat gedachten.

  1. Wat de wolken betreft heb je misschien wel gelijk Adri, maar het is een beetje mijn stijl. Ik houd van wat dramatiek in een landschap. Misschien ken je het werk van Saskia Boelsums wel? Een internationaal bekende landschapsfotografe met tentoonstellingen ook in het buitenland. Ik ben helemaal in de ban van haar werk en dat zie je wel enigszins terug in mijn foto’s.

   1. Ook ik zie graag dramatiek in landschapsfoto’s. Die wolken kunnen dat vaak goed accentueren. Hier als een zware deken boven een herfstig landschap.

    Ik ken het werk van haar. Ik krijg wel de indruk dat ze haar eigen werelden schept met doorsnee landschapsfoto’s. Ik denk ook niet dat je dit als fotografie moet bestempelen. Op haar website wordt ze gezien als “visual artist”.

Geef een reactie