7 jaar geleden in 2014 ben ik in Zuidwest Ierland geweest. Er zijn daar een aantal oude landgoederen van de vroegere rijke Engels adel waar allerlei exoten werden geplant die het in het gematigde klimaat (warme golfstroom) goed deden zoals de fraaie boomvarens. In mijn tuin heb ik ook een nog kleine Tasmaanse boomvaren die de strenge vorst zonder bedekking tot mijn verbazing goed heeft doorstaan.

3gedachten over “Boomvarens in Ierland”

  1. Prachtige tuin en mooie opname die het goed weergeeft. Ik was daar in 1972, maar herinner me alleen heel veel bloemen.
    Je verhaal over rijke Engelsen die landschapstuinen aanlegden, herinnert mij aan mijn verblijf in een hotel in Furnas op Sao Miguel (Azoren). Ons hotel lag in een botanisch park in een oude caldera. Een Engelse edelman had daar in het verleden getracht alle bomen van de hele wereld in te verzamelen. Honderden varensoorten stonden er. We hebben twee dagen lang onze ogen uit lopen kijken. Voor het hotel zwemmen in fosforhoudende geel bronwater.

Geef een antwoord