13 augustus 01:24 – 02:12 uur, 200 foto’s samengevoegd. Zoek de meteoren.

Volgens de astronomen kwam het maximum van de meteoren tussen 2 en 3 uur met circa 70 meteoren per uur. Ik heb in iets minder dan een uur 200 foto’s richting Perseus gemaakt en maar 6 meteoren gevangen op de foto. Een klein aantal heb ik buiten beeld van de camera langs zien komen. Helaas speelde de bewolking mij parten en kon ik om 02:30 naar huis omdat zelfs de heldere sterren van de Grote Beer niet meer zichtbaar waren. Toen ik mijn hoofdlampje aandeed om alles op te bergen bleek ik in de grondmist te staan en was alle apparatuur kletsnat.

Locatie nabij Soerense Broek. Alle foto’s met Sony DSC-RX10M4, f/2.4, 13 sec., 24 mmff, ISO-800.

Oplossing van zoek de meteoren vind je hier in de meteoren foto’s afzonderlijk.