Acht week geleden testte ik positief op het Coronavirus. Ik had milde klachten en kon na een week quarantaine weer aan het werk in de ijssalon. De weken daarna voelde ik me gek genoeg ontzettend moe. Ik had overal spierpijn en mijn maag en darmen waren ook van slag. Na een dag werken was ik te moe om nog nog wat anders te doen. Van fotograferen kwam niet veel. Ik beperkte me tot het maken van foto’s van nachtvlinders op de muur die ’s nachts op het licht afkwamen. Deze week voelde ik me eindelijk een stuk beter. Gelukkig maar, want de vakantie is begonnen en het wordt nu echt druk in het dorp.

Gisteren werden er twee rupsen van de teunisbloempijlstaart gezien in Ruurlo. Een fraaie soort. Gert had vorig jaar de vlinders (copula) al weten te fotograferen. Daar was en ben ik nog steeds een beetje jaloers op. Welnu, de rupsen waren aanwezig en ik kon een aantal foto’s maken in avondlicht. Ik vond zelfs nog een rups van het groot avondrood een paar planten verder.

De Teunisbloempijlstaart wordt de laatste jaren steeds vaker gezien en gemeld. Nu nog een keer de vlinder op “mijn muur”.

Teunisbloempijlstaart

Canon 5d mk2, Sigma 150mm f2.8; iso200, f/5/6, 1/50s, +1 stop; 19 juli 2021, Ruurlo