De weersomstandigheden waren gunstig, maar dan is het toch maar de vraag of ze verschijnen. Zaterdagavond zag ik ze na mijn werk plots vanuit huis. Snel op mijn fietsje gesprongen en het dorp uit. Ik was er natuurlijk niet helemaal op voorbereid. Ik zocht naar een mooie voorgrond, maar die kon ik niet echt vinden. Ook was het te donker daarvoor en de contrasten met de lucht te groot. Misschien moet ik de volgende keer het water opzoeken voor weerspiegelingen van de lucht. Toch ben ik wel blij met deze opname. Alleen al om het feit dat is ze zo kon vastleggen, maar ook gewoon kon zien.

Canon 5d mk2, ef 16-35mm f4 @ 35mm; iso800, f/5.6, 15s; 18 juni 2021, Vorden

7gedachten over “Lichtende nachtwolken”

 1. Goed opgelost Adri en een mooie weergave Tip kijk overdag eens rond na (water) zodat je
  bij een volgende nachtelijke kans direkt op de lokatie kan zijn
  Derk

 2. Ik vind de voorgrond wel goed doordat het zo donker is met een beetje doorschijnend licht aan de rand komen de lichtende wolken heel mooi uit.

 3. Dank voor jullie reacties. Weet je wat het is Derk, ik maak vrij weinig landschapsfoto’s. Dus aan enige voorbereiding heb ik nooit gedacht. Overdag de locaties checken en met het mooie licht of bijzondere omstandigheden ter plaatse zijn. Dat zal ik dan toch maar eens doen šŸ˜‰

 4. Goed gedaan Adri. Ik vind het mooi.
  Ja en water zou een fijne voorgrond zijn als het dan ook nog windstil is en rimpelloss water is.
  Dat zijn wel een boel voorwaarden.

Geef een antwoord