Velduil

Canon 60d, ef 500mm f4, 1.4x tc; iso200, f/5.6, 1/80s, +2/3 stop; 11 mei 2021, Wilp

Gisteravond had ik even tijd om met de auto een rondje te maken langs de IJssel. Ik hoopte op gele kwikstaarten of steltlopers. Het werd nog beter want velduilen. Twee stuks rustend, poetsend en uiteindelijk opvliegend en jagend. Een en al elegante in de lucht. De afstand was aanzienlijk en dus werden het zogenaamde vogels-in-het-landschap foto’s, maar alleen het zien was voor mij al genieten. Hieronder een een kort filmpje dat ik ook nog kon schieten.

6gedachten over “Velduil”

  1. Adrie de bofkont hier moet je minstens tussen Lauwersoog en Holwerd achter de dijk zoeken
    Anders op een van de eilanden Dit is wel heel bijzonder vooral het filmpje is heel bijzonder
    Wees er blij mee
    Derk

  2. Dank voor jullie reacties. Heel spannend zijn deze foto’s niet, maar zoals Derk al zegt, al heel bijzonder om ze te zien. Ooit ben ik daar eens helemaal voor naar Zeeland gereden. Zo dicht bij huis op mijn zogenaamde local patch is het wel een stuk leuker.

Geef een reactie