Een foto uit 2007 die mij vervult met enige nostalgie. Uit de tijd dat je alleen met een veerboot naar de Lofoten (Noorwegen) kon komen. De Lofoten, een schitterende eilandengroep voor de kust van Noorwegen. Tegenwoordig bereikbaar via een brug en een tunnel, wat wel sneller gaat maar waarbij ik wel de prachtige veerbootbeleving mis.

7gedachten over “De Lofoten komen in zicht”

  1. Wat een wolkengeweld die prachtig overgaat in het landschap! Ben er nooit geweest, maar oh wat zou ik daar graag eens heen gaan.

    Een puntje van kritiek van mijn kant. De kleine overbelichte delen in de lucht die door het temperen van de hooglichten grijs zijn geworden. Dat geldt ook voor de de foto van de groene specht. Ik weet eigenlijk niet hoe je dat op een chique manier kunt oplossen. Misschien gewoon op wit (#fff) zetten? Mag ik vragen hoe je hier belicht hebt? Ik was daar afgelopen ook mee bezig, het proberen van juist te belichten om overbelichting te voorkomen. Valt nog niet mee als het licht niet meezit.

  2. Deze foto heb ik HDR nabewerkt met NIK filters Adri. Althans de lucht en niet het landschap. Daarmee heb ik geprobeerd om de grote contrasten in de lucht te overbruggen. Bij de groene specht heb ik de lichte partijen een beetje doorgedrukt in Photoshop.

  3. Mooie foto Nico. Heel goed dat je alleen de lucht met NIK-filers behandeld hebt.
    Prachtige lucht die nog net een beetje ruimte laat onder de wolken om met zicht over te varen.
    Ik zou er zo weer heen willen.

Geef een antwoord