Olympus E-5, ISO400, f/4, 1/1000e, 300mm + 1.4 converter, 0.7 stops overbelicht

6gedachten over “Steenarend in de sneeuw (Zweden)”

 1. Dit is toch een geweldige vogel. Lekker strak in het kader, dat past goed hier. Je bewerking, en ja dat is misschien wel smaak, vind ik deze keer niet mooi. Niet fris en een te hoog contrast in het onderwerp. Hier straalt geen winter vanaf. Ik ben erg benieuwd naar het origineel.

  Nu kan ik dit allemaal wel vinden, ik ben benieuwd naar jouw afwegingen om tot deze bewerking te komen.

  Nog een klein puntje is dat ik rechts langs de vleugel paarse CA rand zie. Die is softwarematig nog goed te corrigeren. Ik doe dat sinds kort met RawTherapee.

  Edit: Ik even je foto binnengehaald en in raw converter aan wat schuifjes getrokken. Belichting naar boeven. kleurbalans een stuk koeler, de hooglichten flink omhoog, contrast naar beneden, en kleurverzadiging ook wat minder.

  Steenarend van Nico

 2. Ik ben geen ervaren foto bewerker Wat ik wel zie is dat de eerste opname voor mij als
  volmaakt overkomt En de tweede is dan ook overbelicht wat ten koste gaat van de opname
  Gewoon laten Nico is mijn oordeel
  Derk

 3. Ik ga voor een optie die ligt tussen de eerste en de tweede, de eerste komt op mij over als te veel contrast en de tweede wat overbelicht. Maar ook ik ben maar een amateur met een mening. Net als Nico zelf, ben ik ook benieuwd naar de andere opmerkingen. De uitdrukking van de Arend vind ik perfect vastgelegd.

Geef een antwoord