18-12-2020 18:46 Conjuntie Saturnus en Jupiter. Opname planeten ISO-200, 68 mmff, f/3,5 5 sec. Bewust geen lange brandpunt afstand om de planeten samen met de maan in beeld te brengen, zodat goed zichtbaar is hoe (schijnbaar) dicht ze elkaar genaderd zijn. In deze opname is de maan een grote overbelichte vlek, zodat ik van de maan een apart belicht opname gemaakt heb. Zoals je ziet passen de planeten prima binnen het oppervlakte van de maan. Jammer dat er niet een beetje horizon in beeld is en het weer de dagen erna geen herkansingsmogelijkheid bood.

6gedachten over “Conjunctie Saturnus Jupiter”

  1. Fraaie opname Gert. Ik ben een beetje jaloers. Het is mij namelijk niet gelukt om opnames te kunnen maken van deze samenstand. Wolken enzo.

    Je hebt nog wat wolken onder in je beeld. Dat geeft het beeld net dat beetje meer.

    1. Dank je Adri. Ik stond bij Eldrik en zag richting Zuid-Westen en Westen en vooral boven het zand van De Veluwe veel wolken. De wolken op de foto zijn de uitlopers ervan. In het Oosten was het helder.

  2. Als je ergens totaal geen weet van hebt is het moeilijk te reageren Maar de reactie is erg
    positief fijn dat de club zo(breed is) ga zo door Gert
    Derk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *