Het Boetelerveld bij Raalte 2 jaar geleden. Nu is het een grote kaalslag. Heel veel bomen gerooid, grond omgewoeld onder het mom dat er weer heide moet terugkomen. En waar er wel heide is wordt het niet onderhouden zodat en overal kleine boompjes, vooral berkjes het terrein geleidelijk overnemen. Het doet bij mij het vermoeden rijzen dat het niet zozeer gaat om herstel van de heide, maar om de opbrengst van het hout. Doodzonde, want het was zo’n mooi natuurgebied. En dit n.b. in een periode dat er elders in het land juist heel veel bomen worden aangeplant!!

4gedachten over “Kaalslag”

  1. Ondanks alles wat er gezegd is over de ontwikkeling van dit gebied, vind het toch een mooie foto met vooral een fijne sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *