Ook ik ben ooit eens op de Farne eilanden geweest en heb de Noordse Sterntjes gefotografeerd die daar in grote getale broedden. Ze zijn werkelijk overal te vinden en waar ze normaal gesproken niet in de omgeving van mensen broeden hebben ze daar het oude en verlaten gebouw overgenomen en broeden ook op muren en in de tuin van het gebouw. Typisch een geval van overname van de natuur op de mens. Zie je ook o.a. in Spanje waar ooievaars broeden niet alleen op verlaten huisjes, maar ook op huizen waar nog mensen wonen. Je moet je dus afvragen of de aanwezigheid van menselijke elementen in een foto altijd onnatuurlijk is. Dat de sterntjes mensen aanvallen die daar komen duidt er op dat wij in hún territorium komen. In aanvulling op de foto van Ronald lijkt mij dit een boeiend punt van een discussie.