Ook hier weer een foto van een typische overname van de natuur op de mens. Een oude en verlaten boerderij waar niet alleen ooievaars het gebouw hebben overgenomen, maar waar de flora ook weelderig tiert. Genomen in Spanje in Extremadura. Natuurlijk/onnatuurlijk???

4gedachten over “Overname 2”

 1. Bij deze foto vangt het gebouw de eerste aandacht en daarna pas de ooievaars en planten. De vraag is -wat wil je laten zien –
  Voor mij mag er best iets menselijk op de foto staan maar op een natuurfoto mag het dan niet de dominant aanwezig zijn.

 2. Prima foto, laat duidelijk zien dat de natuur terug claimt wat door de mens verlaten is. Een natuurfoto met een verhaal.
  Een natuurfoto hoeft niet per definitie iets te zijn waar alleen plantje, bloempje of beestje op staat, het kan ook in dit geval iets zijn waar een verlaten huis is die terug word geclaimd door de natuur.
  Dus een menselijk element in een natuurfoto is in mijn ogen niet altijd afbreuk aan een natuurfoto.
  Als dat wel zo zou zijn, dan is bijvoorbeeld een zonsondergang foto gemaakt op het strand ook geen natuurfoto, omdat daar 9 van de 10 keer golf brekers of ander menselijk element opstaan.
  Voor alle duidelijkheid, ik bedoel dus niet dat een geranium voor het raam gefotografeerd een natuurfoto is, hoe mooi die ook is.

 3. Wat is natuur in Nederland. Het laatste oerbos is in 1871 in Apeldoorn weggekapt. Alles in Nederland is op de schop geweest. In elke landschapsfoto zul je dus ook cultuurelementen terugvinden. Dijken, kanalen, productiebossen. Als je je daar van bewust is het ook niet erg om die elementen mee te laten doen in de foto, denk ik.

  Ooievaars nemen de wereld over šŸ˜‰ Goed gezien en in beeld gebracht. Heb je toevallig nog meer ingezoomd en wat detailopnames gemaakt?

Geef een reactie