De foto is gemaakt met een groothoek en die snavel zit maar een paar cm van de lens af vandaar dat die zo in beeld is. Ik wordt op dat moment aangevallen door de stern. Deze foto is gemaakt op de Farne eilanden voor de kust van Schotland. Deze eilanden zijn te bezoeken en je wordt dan gelijk welkom geheten door de kleine stern.

7gedachten over “Stern in de aanval”

 1. Het zijn felle vogeltjes als je ook maar enigszins in de buurt komt van hun nest. Het is dan aan te raden om een hoofddeksel te gebruiken omdat ze met hun scherpe snavels aanvallen en je tot bloedens toe kunnen verwonden. En juist die felheid is in deze foto prima weergegeven. Klaar voor de aanval en de bek nog even geopend voor een laatste doordringende waarschuwing voor de aanval. Doordat de vogel beeldvullend is gefotografeerd versterkt dat de dreiging. Ook in technisch opzicht een uitstekende foto!

  1. Tuurlijk mag dat. Daarom plaatsen we de foto’s toch.
   Maar als je een opmerking plaatst “ heb ik niks mee” reist bij mij de vraag” waarom reageer je dan”. Beoordeel dan de foto op een technisch aspect en niet wat je wel of niet mooi vind of wel of niet wat mee hebt. Afkraken van iemands werk is heel simpel, maar het objectief beoordelen is iets heel anders. Als men niks met een foto heeft, bekijk dan het technische aspect van de foto. Iemand maakt een foto en plaats die omdat hij of zij de foto waard vind om de foto te laten plaatsen en te laten zien. Wat er op de foto staat is aan de persoon die de foto geplaatst wil hebben en niet aan de gene die naar de foto kijkt. Daarin verschillen we gelukkig allemaal van smaak. Waar wel over gediscussieerd kan worden is het technische aspect van de foto, is die scherp, te strak of te ruim gekaderd, probeer een andere plek op de foto enzovoort.
   Ook iets waar ik me aan stoorde is de volgende opmerking. Bij mijn weten is dat er vanaf het begin van deze foto club er geen belemmering is geweest in welke foto wel of niet geplaatst kan en mag worden ( bedoel dus natuurfoto’s). Bij deze foto kreeg ik te horen of ik zeker wist of ik deze foto wel wil plaatsen. Omdat : “de rode bek van de Stern trekt zoveel aandacht dat je de rest van de vogel niet ziet. Wat wel jammer is.” Had dus zoiets van “what the …. “ is dit dan, de foto is scherp, staat niks raars op en bij mijn weten is er geen commissie die foto’s beoordeeld op persoonlijke smaak.
   Ik hoop dat de foto’s nu op hun technische aspect worden beoordeeld en niet naar iemands persoonlijke smaak.

 2. Rustig aan jongens Er staan wat misverstanden op het spel die op een club avond
  direkt opgelost kunnen worden En daar is onze pracht hobby bij gebaat
  Wat de opname betreft een opname die je zomaar even maakt
  Wel een hint voor het nieuwe seizoen Probeer een stern kolonie te vinden voor de opname
  Kost je wel een dag maar je kunt het
  Derk

 3. Op clubavonden vind ik het soms lastig om foto’s direct van een goed commentaar te voorzien. Niet iedereen luistert. Te weinig tijd om de foto op me in te laten werken. De beamer geeft andere kleuren weer dan de monitor.

  Hier op de site gaat dat een stuk makkelijker. Ik zou zeggen, maak daar gebruik van.

  Welnu, deze foto.
  Ik vind het geen mooie foto. Geen mooi licht, geen fraaie compositie, geen mooi poserend beest. Is ook helemaal niet de bedoeling denk ik zo. Een aanval van een Stern die zijn of haar nest verdedigd. Dreigend en vol in de aanval. Daar horen harde dingen bij, schuine muren, grauw weer, een rode snavel (want aanval, gevaar!). Prima weergegeven Ronald!

Geef een reactie