Aalscholvers

Canon 60d, ef 500mm f4, 1.4x tc; iso200, f/8, 1/200s, +1 stop

Tijdens een wandeling langs de Berkel bij Almen zag ik aan de overkant van het water dat de Rubinia’s al kaal waren en dat ze bevolkt werden door Aalscholvers. Er stond een flinke wind en vanaf een eenpootje viel het niet mee om de vogels ook maar een beetje in beeld te houden. Dus was het zaak flink wat foto’s maken in de hoop dat er wat scherps tussen zou zitten.

Bij het bekijken van de foto’s viel het me op dat er vooral in de hoeken aardig wat CA (chromatische aberratie) zichtbaar was. Je kent het wel, die paarse en groene randen langs takken waar het contrast hoog is. Mijn Camera Raw is wat beperkt in de mogelijkheden om beelden te corrigeren, dus ging ik online op zoek naar alternatieven. De eerste hit was meteen raak; RawTherapee. Een behoorlijk uitgebreide raw converter die ook nog eens Mac. Ik zal hier wat over schrijven in het forum.

Dit is misschien niet de meest aansprekende foto van mij, maar ik het een zwak voor vormen, lijnen en structuur. De grillige taken spraken me aan.