Papegaaiduiker

Een papegaaiduikertje op de Skellig eilanden in Ierland. Nog lekker onbevangen, niet schuw en tot op korte afstand te benaderen. Prachtige clowneske vogeltjes. Helaas moeten ze door de overbevissing steeds verder weg vliegen om hun visjes te vangen en als ze dan uiteindelijk terugkomen met hun bek vol dan is er ook nog een grote kans dat ze belaagd worden door meeuwen, die ze dwingen om hun visjes te laten vallen om ze zelf op te eten. Helaas neemt daardoor het aantal papegaaiduikers af.

Ze nestelen in diepe, zelfgegraven holen, boven aan de steile hellingen van de kliffen.

4gedachten over “Portretje”

  1. Onbegrijpelijk zo mooi dichtbij gekregen. Zo dichtbij zag ik ze alleen opgezet in het Noordkaap Informatiecentrum.
    Prachtige foto. Wij waren in het fotoreservaat Rathlin Island bij Noord-Ierland. Maar zagen ze alleen op zeer grote afstand. En de meeuwen lusten niet alleen hun visjes maar ook de papagaaiduiker zelf.

  2. Fraai portret Nico. Jaren geleden deden we nog wel eens het eiland Runde aan in Noorwegen. Ook daar ging het niet goed met de Papegaaiduikers. Ik weet eigenlijk niet hoe de situatie nu is. Ze zijn niet schuw en het is erg leuk om ze een langere tijd te observeren en te fotograferen.

Geef een antwoord