Wandeling over het Boelekeerlspad in de Heidenhoekse Vloed tussen Zelhem en Halle
Wandeling over het Boelekeerlspad in de Heidenhoekse Vloed tussen Zelhem en Halle

Ik ben met een vriend gaan wandelen in de Heidenhoekse Vloed tussen Zelhem en Halle op het Boelekeerlspad – ca 6 km. Je vind boomkikkertjes in braamstruiken die goed op de zon liggen en in de nabijheid van water zijn. Er zijn daar verschillende waterplasjes maar sommige zijn droog en daar zitten ze dan niet. Op dit moment is de paartijd voorbij en hoor je ze niet wat het zoeken bemoeilijkt.

Je vind er ook parnassia, veel gentiaanklokjes en andere bloemen waar ik de namen niet van ken en wat bloeiende heideveldjes. We begonnen de wandeling nabij de Stadsedijk 4 of 7 in de gemeente Zelhem. Het gebied is zeer de moeite swaard ook als je geen kikkertjes vindt.