Komeet C/2020 F3 (NEOWISE)

Canon 5d mk2, ef 50mm f1.8; iso800, f/4, 2 x 30s

Op de nacht van 12 juli ben ik naar Lochem gereden om de komeet Neowise te zien en te fotograferen. Tegen de ochtend waren er laag aan de horizon ook nog NLC’s te zien. Op deze foto is dat niet het geval omdat het nog te vroeg was.

Bovenstaand beeld is een combinatie van twee beelden. De sterrenhemel met komeet is met behulp van een volgsysteem gefotografeerd. Het landschap eronder zonder. Resultaat is dat er zowel in de voorgrond als in de sterrenhemel geen bewegingsonscherpte zit. Je kunt dit natuurlijk zien als een soort manipulatie. Deze vorm vind ik acceptabel. Ik weet natuurlijk niet hoe jullie daar over denken.

7gedachten over “Komeet C/2020 F3 (NEOWISE)”

  1. Haha, dank je Dick. Stel je voor dat je een foto van dit landschap maakt, ’s nachts. Dan beweegt de sterrenhemel inclusief de komeet langzaam van van links naar rechts door de draaiing van de aarde. Zelfs met 30 seconden zie je al dat de sterren kleine streepjes worden. Je kunt die draaiing compenseren door een je fototoestel op een zogenaamd volgsysteem te zetten, die de sterrenhemel volgt met de zelfde snelheid als de aarde om haar as draait. Sterren blijven dan mooi rond, hoe lang je ook belicht.

  2. Ik heb inmiddels veel foto’s van de komeet gezien, maar deze springt er wel uit! Prachtig hoe je het schemerende landschap in beeld hebt gebracht en met je volgsysteem heb je de sterren ook echt als lichtpuntjes kunnen afbeelden. Schitterend Adri!

  3. Mooie foto Adri. Dat is wel hogeschool werk met een combinatie van meerdere foto’s en een tracker.
    De eenvoud spreekt mij aan. Ik zag elders combinaties van foto’s met verschillende aantal mm’s gecombineerd om de komeet dramatischer / groter te laten lijken. Jouw foto vind ik erg mooi. Ook heerlijk dat laagje mist in het landschap.

Geef een antwoord