Njupeskär

Canon 5d mk2, ef 17-40mm @ 17mm; iso100, f/16, 1.6s, -1/3 stop; 9 juli 2010, Zweden – Fulufjället nationalpark

Het is soms wel eens leuk om oude foto’s terug te kijken. Zeker als je bewerkingsskills er in de loop der jaren op vooruit zijn gegaan. Hier een opname van de hoogste waterval van Zweden, de Njupeskär. Gelegen in het Fulufjället national park. In Camera Raw heb ik de foto dus opnieuw bekeken en gecorrigeerd op onder andere kleur en helderheid.

5gedachten over “Njupeskär”

  1. Mooi hoor, met het frisse groen op de rotspartijen en het melkachtige stromende water in de hoek. Wat ook een idee kan zijn is om de foto in portretstand veel verder in te zoomen, zodat je als het ware onder de waterval kruipt en het wellicht nog imposanter wordt.

  2. Dank voor jullie reacties. Ik begrijp wat je bedoeld Joke. Ik heb ook detailsopnames van de waterval zelf, maar die vond ik niet zo krachtig. Eigenlijk had ik er met een groothoek dichter op moeten zitten. Nu is die imposante waterval niet meer dan een klein watervalletje.

Geef een antwoord