Bij de vistrap van Hancate bij de gemeente Hellendoorn. Een leerzame ochtend waarbij we met elkaar foefjes en trucjes konden delen van macrofotografie. Er waren genoeg weidebeekjuffers te zien die zich door de relatief lage temperatuur gelukkig koest hielden en zich door ons goed lieten fotograferen.

Deze foto is een focusstack uit de hand. Ik ben een luie fotograaf die niet graag met een statief rond sjouwt en liever uit de hand fotografeert. En dat lukt met mijn camera dankzij een uitstekende beeldstabilisatie en razendsnelle automatische focusstacking. Voorzichtig het blad met juffer los geknipt en met een wasknijper op een bamboestokje vastgezet waardoor het mij gelukt is om van het object een close-up te maken. Macro objectief 60mm, f/2.8 volle opening, 1/250e, ISO400.

4gedachten over “GNF foto ochtend”

  1. Nico wat in de beide andere opnamen niet gelukt is hier wel beide andere twee is volgens
    mij de achtergrond te storend hier is alles goed een plaat waar ik lang na kan kijken
    Derk

Geef een reactie