Kievitsbloem Hasselt

Een kievitsbloem bij Hasselt. Velden vol met kievitsbloemen, de grootste hoeveelheid in Nederland. Laag standpunt en volle opening gecombineerd met een lang brandpunt (210mm = 420 bij full frame) geven een mooie zachte achtergrond en een fijne vervaging van de voorgrond. Door de volle opening zijn er mooie bokehcirkeltjes te zien. Bij kievitsbloemen vind ik de gebogen steel met de sierlijke spitse blaadjes erg mooi en die probeer ik er dan meestal ook op te krijgen. Omdat ik niet op mijn (geopereerde) knieën kan werken gebruik ik een krukje van waaruit ik de camera laag houdt en waarbij ik met het opgeklapte schermpje het beeld kan zien. Scherpstellen gaat dan automatisch. Olympus E-M1X, ISO 640, f/4, 1/250e, 210mm. Achtergrond met mooie warme kleuren door de opkomende zon.