Grijskopspecht

In Nederland heb ik ze eigenlijk nog nooit gezien. Wel in Zweden en deze foto is gemaakt in Roemenië in het Donaudeltagebied. Olympus E-M1, ISO400, 1/320e, f/2.8, 300mm

7gedachten over “Grijskopspecht”

    1. Ik denk dat een f/2.8 met een Olympus meer scherptediepte geeft dan bijvoorbeeld een fullframe canon. De sensor maakt het verschil. Je zou hier het hout in de voorgrond nog scherper kunnen krijgen, maar wil je dat is de vraag. De achtergrond is wel lekker rustig. Ik weet niet hoe de algemene scherpte is bij volle opening versus een stopje knijpen?

      1. Deze foto is gemaakt met de “oude” 300mm FT f/2.8, een dijk van een lens die zelfs met 2x converter bij volle opening een prachtige scherpte gaf. Wel behoorlijk zwaar en helaas bij de systeemcamera’s zoals de E-M1 qua scherpstelling te traag. Heb ‘m daarom verkocht en bij de aanschaf van de nieuwe 300mm MFT f/4 zelfs nog geld overgehouden. Je hebt gelijk; de scherptediepte is bij de Olympuscamera’s groter, vaak een voordeel omdat je met volle lensopening kunt werken bij minder goede lichtomstandigheden.

Geef een reactie