9gedachten over “De grillige kust van de Algarve”

  1. Interessante foto wat betreft belichting. Er is al aangegeven om het contrast wat te verhogen of de helderheid wat terug te schroeven. Toch is het niet zo eenvoudig als het op het eerste ogenblik lijkt. De rode voorgrond wordt door de zon beschenen en is daardoor wat flets geworden. De zee en lucht zijn fris en heerlijk blauw.

    Een mogelijkheid is om de rode kleur apart te bewerken. Ik heb de helderheid van het rood iets terug genomen en de kleurverzadiging wat verhoogd. Het blauw van de zee en lucht blijft zo ongemoeid. Helaas kan ik met Photoshop Elements niet het contrast per kleur regelen.

  2. Adri bedankt voor je advies. Ik heb zelf het programma van canon ook daar kun je niet alles mee het is ook heel erg traag. Ken nog niet alle mogelijkheden

  3. Leuke foto en ik ben het met alle voorgaande schrijvers eens wat het commentaar betreft.
    Ik werd deze week attent gemaakt op een fotobewerkingsprogramma en kreeg vandaag ook nog een aanbieding. Ik zal deze op het forum plaatsen.

Geef een reactie