Uiterwaarden IJssel

Canon 5d mk2, ef 35mm f2; iso800, f/5.6, 1/80s, -1 2/3 stop

Al een paar avonden ben ik hier op de dijk te vinden om de ooievaars te fotograferen. Het is niet heel spannend, want veel actie is er niet. Het is echter wel heel rustgevend en ik geniet volop van de mooie luchten. De afgelopen jaren was ik rond deze tijd altijd druk met het ijs. Nu bezorg ik na vijven het ijs in Vorden en heb ik na het avondeten tijd voor andere dingen. Dat is even wennen. Deze avond was er op de nesten niet veel actie, dus wisselde ik de telelens in voor een 35mm lensje. Met de photoshoptechnieken van Nico heb ik geprobeerd om de contrasten tussen voorgrond en lucht wat te verkleinen. het resultaat vind je hierboven.

Uiterwaarden IJssel

Een tweede poging. De schaduwpartijen heb ik de helft minder opgelicht. De kleurverzadiging heb ik op nul laten staan. In plaats daarvan heb ik een ander cameraprofiel gekozen in Camera Raw, namelijk Camera Landscape.