Jonge Ransuil

Een takkeling, zomaar in een park midden in Zwolle, gefotografeerd na een tip van een goede vriendin, die daar vlak bij woont. Een prachtige belevenis. Het uiltje zat in een boom naast een fietspad waar geregeld fietsers en wandelaars (soms met hond) langs kwamen zonder dat iemand het uiltje in de gaten had. Ik heb daar vele foto’s kunnen maken. Meestal zijn ransuilen maar saaie vogels, die zonder al teveel expressie overdag op een tak zitten, maar dit jonge diertje was heel levendig, expressief en vooral nieuwsgierig.

5 thoughts on “Jonge Ransuil”

  1. Wat een schatje. Hij/zij lijkt ook iets te roepen naar je met dat open snaveltje. Erg mooi in beeld gebracht met die tak zo uit de hoek en de nog net onscherpe achtergrond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *