Maan & Venus

Canon 5d mk2, Samyang 85mm f1.4; iso200, 1.6s

Afgelopen week hadden we een aantal heldere nachten. Het was ook nog eens nieuwe maan, dus ik heb er dankbaar gebruik van gemaakt door wat sterrenstelsel te fotograferen. Gisteren kwamen de eerste wolken alweer binnendrijven en was het afgelopen met de pret. Alle astrospulletjes dus naar binnen. ’s Avonds werd het toch nog even helder en pronkten de maan en Venus aan de hemel. Ik kon het niet laten om toch nog even naar buiten te gaan om deze twee hemellichamen te fotograferen. Nu gewoon van een statief. Linksboven Venus kun je vaag de heldere sterren van de open sterrenhoop de Plejaden (M45) nog een beetje zien.

4gedachten over “Maan & Venus”

  1. Leuk deze foto Adri. Ik zag het uit het keukenraam bij mij ook en vroeg me af welke planeet het was.
    De Plejaden kan ik niet meer vinden op deze foto of het moet het vahe sterretje zijn naast de torenspits en bijna halverwege omhoog van Venus uit gezien.
    Ook grappig dat ik de schaduwkant van de maan zie. Dat zag ik niet uit mijn keukenraam.

Geef een reactie