Offersoy in Vesteralen, Noorwegen. Op 3 maart 2020 legde ik rond 22:30 dit beeld vast van de Aurora Borealis. Dit Noorderlicht duurde van omstreeks 21 uur tot bijna middernacht. Het begon zwak maar rond 22:15 werd het steeds feller. Dit licht is steeds in beweging. Op
https://youtu.be/ndSZ1UmDwrM heb ik een timelapse van 15 seconden gezet die de beweging van de heftigste 20 minuten laat zien.

7 thoughts on “Noorderlicht in Noorwegen”

  1. Dank je Nico. Op onze tweede reis naar Noorwegen is het dan eindelijk gelukt. Je moet het geluk hebben dat de zonne-energie, het aardmagnetische veld en het weer allemaal net goed samenkomen. Wij hadden meteen de eerste drie dagen dat geluk.

 1. Lijkt mij echt fantastisch om dit mee te kunnen maken.
  Je hebt er dan ook goed gebruik van gemaakt.
  De bewoners van de huisjes hadden voor jou wel even de lampjes iets mogen dimmen.

 2. Bedankt voor je reactie Fons; ik vond het ook erg bijzonder. Over het fotograferen van Noorderlicht zijn heel veel en vooral verschillende meningen die ik allemaal in de praktijk heb proberen te brengen. Dus voor je gaat (volgende winter) spreek dan eerst met mij.

  Wat de huisjes betreft. Eigenlijk moet je naar een geschikte fotolocatie gaan – spiegelend water of zo en geen huisjes. Maar dat was erg ver lopen, het was erg koud met veel wind en mijn vrouw wilde niet meegaan. Om alleen in de nacht over gladde wegen ergens heen te lopen en op een locatie te geraken die erg geschikt is, maar die mijn vrouw dan niet weet, was mij een te groot risico.
  In Noord Noorwegen zijn in en aan alle huisjes altijd de lampen aan. Stroom kost bijna niks en het is traditie om schepen en mensen buiten te helpen met de oriĆ«ntatie mocht het slecht weer worden. Ik heb het er dus maar mee gedaan zo. Er staan ook nog een paar foto’s in mijn ‘Album’ onder “Onze foto’s”, mocht je geĆÆnteresseerd zijn. Let dan eens op de tijdstippen om een beeld te krijgen hoe snel het varieert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *