OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De overstroomde uiterwaarden van de IJssel bij Windesheim. De lucht heb ik met een HDR bewerking meer structuur gegeven. E.e.a. heb ik op de laatste Photoshopcursus behandeld.

6gedachten over “Fraaie lucht.”

  1. Mooi maarts beeld Nico! Fris, prachtige wolken en ondergelopen uiterwaarden. Wat wil je nog meer.

    Voor de tweede keer is korte tijd is het hoogwater. Afgelopen week ben ik ook vanaf Zutphen via Deventer naar Zwolle gereden langs de uiterwaarden van de IJssel. Stiekem hoopte ik jouw plekje bij Windesheim te vinden, maar helaas. Wel heb ik genoten van de volgelopen uiterwaarden.

    1. Bedankt Adri.
      Als je het dorpje Windesheim inrijdt vanaf de N337 en je gaat als maar rechtdoor (langs de kerk, linksaf, rechtsaf en dan over het spoor langs het landgoed Windesheim) dan kom je op een T-splitsing waar je rechtsaf gaat, de Fabrieksweg op. (linksaf is ook mooi als je naar de oude steenfabriek rijdt waar een parkeerplaats is). De Fabrieksweg gaat op een gegeven moment de dijk op (dus niet rechtdoor , de Kattenwinkelweg in) en daar heb ik de foto’s gemaakt. Vanaf de oude steenfabriek kun je teruglopen en verderop rechtsaf slaan het IJsvogelpad op waar verderop een observatiehut staat, de IJsvogelhut. Mooie vennetjes (oude klei afgravingen) met veel watervogels en wanneer er libellen zijn, is ook de boomvalk actief. Ik heb vroeger op de Kattenwinkelweg gewoond, dus ik ken dit mooie gebied heel goed.

Geef een reactie