Paarbladig Goudveil

Canon 5d mk2, Sigma 150mm f2.8; iso100, f/22, 1s, -1 1/3 stop

Paarbladig Goudveil is een bijzonder fotogeniek plantje met in subtiele groene tinten. Je kunt het vinden op vochtige plekjes langs beekjes en is hier in Nederland toch wel een zeldzame verschijning. Een bosgebied waar ik wel eens wandel is het Landgoed Beekhuizen bij Velp. Daar kun je het ook vinden. Bovenstaande foto is er gemaakt.

6gedachten over “Paarbladig Goudveil”

  1. Mooi gedaan Adri. In mijn vorige woonplaats stond dit ook bij een kwel aan de voet van een stijle berghelling. Een bevriende bioloog vertelde me dat dit alleen voor komt aan heel zuiver water.

  2. Dank voor de reacties. Wolfsmelk ging ook door mijn gedachten toen ik het zag staan Nico. Het blad is wel veel dikker.
    Gert, het is inderdaad een plant die alleen te vinden is op plekken met zuiver water. Ik vind het een zeer fotogeniek plantje. Het is zo mooi groen van kleur en aan de waterkant bijna niet te missen.

Geef een reactie