Ondergelopen uiterwaarden van de IJssel

Canon 5d mk2, ef 16-35mm f4 @ 16mm; iso800, f/16, 1/30s; 23 februari 2020, Zutphen

Afgelopen week ben ik een paar keer bij de IJssel wezen kijken. Het water stond niet zo hoog meer, maar delen van de uiterwaarden stonden nog blank. Een beetje later op de dag, tegen de avond aan ben ik onder aan de dijk gaan zitten en heb ik deze foto gemaakt. Nu heb ik thuis in photoshop elements eens flink aan de schuiven van hooglichten en schaduwen getrokken om het contrast in de foto wat in verminderen met bovenstaande beeld als resultaat. Het geheel heb ik wat donker afgewerkt.

3gedachten over “Ondergelopen uiterwaarden”

  1. Heerlijke foto Adri. Ik hou van het water en vooral dit weer.
    Mijn aandacht trekt eerst naar de lichte plek en dwaalt dan via het groepje vogels naar het dreigende water om weer terug te keren naar de zware wolken en de wijdsheid in het linker deel achter de boomgroep.

Geef een antwoord