Cygnus (Zwaan)
Cygnus (Zwaan) – annotated

Eind Augustus hadden we een paar heldere nachten waarbij de maan nog niet stoorde. Twee nachten heb ik een paar uurtjes opnames gemaakt van een mooi gebied in het sterrenbeeld Zwaan. Een stukje Melkweg. Dat is wel te zien aan de donkere stofbanden. Ook zichtbaar zijn de fraaie rode nevels.

Eigenlijk was dit een testje om te zien hoe mijn nieuwe objectief, de Samyang 85mm f1.4 zou presteren. Het beeldveld sprak me sowieso wel aan. De scherpe (bij f4) is ook super te noemen. Alleen in de verre hoekjes zie je wat verdenkingen, maar dan moet je je wel bedenken dat ik een fullframe camera gebruik. Deze lens ga ik in de toekomst zeker vaker inzetten!

Canon 6Da (astromodificatie), Samyang 85mm f1.4 @ f4; 63 x 300 seconden, iso 800; Pixinsight 1.8, Photoshop Elements 13

2gedachten over “Cygnus”

Geef een reactie