Is deze vlinder aan een opmars in Nederland bezig ?

.

.

.

Met Joop v D. ben ik flyers wezen verdelen voor de expositie eind Juli.

Bij het laatste station hebben we gezellig koffie gedronken en tot onze stomme verbazing zaten er een vrouwtje en mannetje Keizermantel in de vlinderstruiken op het terrein en nog een vijftal andere soorten.

We hadden ons fototoestel niet bij ons en Joop had andere bezigheden na afloop dus ben ik allen teruggegaan en heb opnamen van het vrouwtje gemaakt, het mannetje heeft zich niet meer vertoont.

Als ik de boeken er op nasla dan geven die aan dat de Keizersmantel heel zeldzaam is en sporadisch in Limburg voorkomt, maar de site waarnemingen geeft toch een redelijk aantal waarneming per dag weer in een groot deel van Nederland.

Keizersmantel ♀ Boven
Keizersmantel ♀ onderkant