Gewone Oeverlibel (vr)

Een focus stack uit de hand uitgeprobeerd in de automatische modus van mijn Olympus E-M1 met 1/20e sec, 300mm f/4 objectief met f/5,6 en 400 ISO.

Zowaar nog goed gelukt mede door de uitstekende beeldstabilistatie van 7 stops (in de lens én in de camera)

3gedachten over “Gewone Oeverlibel; een probeersel”

  1. Dat klopt Adri. Als je scherpstelt op een bepaalde plaats, dan maakt de camera snel na elkaar een aantal opnamen met scherpstellingen voor en achter het scherpstelpunt en daarna voegt de processor ze zelf bij elkaar tot een beeld (stacking). Bij hele kleine objecten kan de camera zelf automatisch tot 999 beelden maken, maar die moet je dan zelf in de computer samenvoegen (bracketing). Van tevoren kan je de onderlinge afstand tussen de beelden zelf instellen.

Geef een antwoord