Morinelplevier

Dit weekend werden er op diverse plekken in Nederland morinelplevieren gemeld. Dan wil het ook wel eens gebeuren dat er eentje opduikt op het Kootwijkerzand. Zo ook vrijdag. Er werd een vrouwtje gezien. Zowel Zaterdag als zondag kwamen er meldingen binnen dat de vogel nog aanwezig was. Maandagmiddag besloot ik om er ook heen te gaan. Deze soort stond al heel lang op mijn verlanglijstje. De clubavond moest ik er even voor laten schieten.

Nu had ik eigenlijk niet zo’n trek om over het zand te gaan tijgeren, dus besloot ik om de 2x teleconverter mee te nemen om zo op gepaste afstand de vogel te kunnen benaderen en fotograferen. Toen ik de vogel vond heb ik de nodige bewijsplaatjes geschoten. Het licht was hard en de warme opstijgende lucht zorgde voor trillingen. Het bleef voorlopig dus bij bewijsplaatjes. ’s Avonds werd het licht beter en koelde het zand af. Tegen negenen ging de plevier even prachtig poseren in het mooiste licht.

Canon 5d mk2, ef 500mm f4, Yongnuo 2x converter; iso 800, 1000mm,+2/3 stop, f/11, 1/250 seconde