Nu de buitentemperaturen nog een beetje aan de lage kant zijn, heb ik het nog rustig in de ijssalon. Dus heb ik nog tijd om te gaan wandelen en fotograferen. Lekker genieten van de natuur. Zo heb ik een stuk langs de Berkel gewandeld. Daar zag ik veel nesten van meerkoeten, waterhoentjes en futen. Een van de meerkoetnesten lag mooi in het water onder een eikentak verscholen. Uiteraard heb ik daar een serie foto’s van gemaakt. met de telelens op eenpootstatief. De koet was wat beweeglijk en daardoor was niet een foto het zelfde. De achtergrond daarintegen wel.

Nadat ik thuis was en de foto’s bekeken had baalde ik een beetje van het feit dat de foto waarbij de koet een mooie houding had er weinig van het frisse eikenblad te zien was.

De koet poseerde even, maar weinig eikenblad

Ik had nog wat meer opnames gemaakt waarbij wat meer blad te zien was, maar daar werkte de koet niet zo goed mee.

Mooie takken, maar nu weer een wegkijkende koet

Toen ging er een lampje branden. Een verticale panorama maken van deze twee opnames! (Met dank aan de photoshopavonden van Nico) Een onbedoelde panorama dus. Het was even zoeken naar welke delen er wel en welke delen er niet overlapt moesten worden.

Zo dus niet!

Uiteindelijk vond ik de perfecte instellingen.

Zo wel!

Canon 60d, ef 500mm f4, 1.4x teleconverter;  1/250s, f5.6, iso 400, -1 stop