Afgelopen vrijdag had ik tijd om er weer eens op uit te gaan. Ik had mijn keuze snel gemaakt; het nieuwe natuurgebied ten oosten van de A325 onder Arnhem. Het Waterrijk. Een onderdeel van het landschapspark Lingezegen. Een aantal jaren terug was is er voor het laast geweest. Toen bestond het gebied voornamelijk uit grasland. Nu is het een waterrijk gebied geworden. Ik heb vooral genoten van de vele soorten vogels.

Het Waterrijk – Park Lingezegen

Tijdens het wandelen bleven de vogels natuurlijk op (te) grote afstand, maar desalniettemin heb ik toch wat foto’s gemaakt om een indruk te krijgen welke soorten je aan kunt treffen. Het zijn allemaal flinke crops.

Sprinkhaanzanger
Snor
Nestje van een Dwergmuisje
Tureluur
Lepelaar
Rietgors
Rietgors

Als je wilt weten welke soorten je allemaal nog meer aan kunt treffen kun je die op natuurlijk op waarneming.nl vinden. Hier het desbetreffende gebied: Arnhem – Park Lingezegen – Waterrijk oost

https://waarneming.nl/locations/252497/

Canon 5d mk2, ef 500mm f4, 1.4x teleconverter; vanaf eenpootstatief

One thought on “Wandelen in Het Waterrijk”

  1. Doordat het gebied zo waterrijk is, biedt het een een perfect biotoop voor talloze libellensoorten. De kale zandvlaktes daarentegen zijn juist weer geliefd bij allerlei soorten graafbijen en de (zeldzame) harkwesp. Op macrogebied is er eigenlijk altijd wel een aantrekkelijk model te vinden. Zijn het geen vlinders, sprinkhanen, bastaardzandloopkevers of waterjuffers, dan wel salamanders, (rugstreep-)padden, kikkers of zandhagedissen. Rond de paartijd, van half april tot half mei, zijn de mannetjes prachtig opvallend groen en extra fotogeniek. In de herfst zijn er talloze bijzondere paddenstoelensoorten te bewonderen.

Geef een reactie