Wanneer de buitentemperatuur net iets onder nul is kun je ijshaar aantreffen op gevallen beukentakken. Elk jaar ga ik dan op zoek naar dit prachtige fenomeen. Zo trof ik in januari 2016 veel ijshaar aan. Misschien dat ik die foto’s daarvan later nog eens plaats.

Ik was net de auto uit toen ik langs het wandelpad groene plantjes zag staan. Bijzonder zo midden in de winter. Het bleek bosveldkers te zijn. Hieronder twee opnames van dat plantje onder twee verschillende omstandigheden.

Bosveldkers

Canon 5d mk2, sigma 150mm f/2.8; 1/8s, f11, ISO 200

Bosveldkers

Canon 5d mk2, sigma 150mm f/2.8; 1/5s, f11, ISO 200, +1/3 stop

5gedachten over “Twee maal Bosveldkers”

  1. Prachtige, kleurrijke foto’s Adri. Ook ik zoek elk jaar het ijshaar weer op en weet inmiddels 2 schitterende plekken. Ik kijk uit naar JOUW foto’s hiervan. De mijne ken ik inmiddels. Vandaag ( 19 maart ) in een paar uur tijd 4 sprongen gezien midden op de dag. Twee van 7, één van 5 en één van 3. Ook mijn eerste wulpen, grutto’s en tjiftjafs gezien en gehoord. Mijn middag kon niet meer stuk. Nu nog even uitzoeken hoe ik de foto’s kan plaatsen.

  2. Dank voor de reacties allen! Mijn foto’s van het ijshaar zijn wat rechttoe rechtaan. Ik vind het moeilijk om daar iets creatiefs uit te halen. Volgende jaar een nieuwe poging. De vorst is nu wel voorbij.

    Ik zou het leuk vinden al je wat foto’s kunt plaatsen Joke! Mocht het niet lukken dan wil ik je er wel bij helpen hoor.

Geef een antwoord