IC 443
IC 443 – Annotated

De Jellyfish Nebula is een supernova restant dat zich bevind in het sterrenbeeld Tweelingen op een afstand van ongeveer 5000 lichtjaar. De twee heldere gele sterren zijn Tejat Posterior en Tejat Prior. Deze zijn met het blote oog goed te zien aan de hemel. Daar tussenin, zoals je kunt zien op de foto bevindt zich IC 443. Zo kun je ongeveer inschatten hoe groot de nevel is.

De totale belichting van 65 x 5 minuten. Dat is ruim 6.5 uur. Met nog een nachtje erbij zullen de nevels nog wat meer zichtbaarder worden, maar dan moet het wel weer helder worden.

Canon 6Da, ef 500mm f4, Heq5 pro, Hutech IDAS LPS-D1 filter; f4, iso 800, 3 februari 2019, Vorden

65 x 300 seconden

http://www.adrigrootnuelendfotografie.nl/astro/IMG_0444.jpg

http://www.adrigrootnuelendfotografie.nl/astro/IMG_0444_Annotated.jpg

2gedachten over “Jellyfish Nebula”

  1. Wat een contrast Adri; liet Marianne ons een kijkje nemen in de macrowereld van de kleinste insectjes, jij laat ons weer genieten van de grootse en immense wereld van ons heelal. Prachtig en nogmaals mijn complimenten voor je geduld en vasthoudendheid om dit zo te kunnen fotograferen!

Geef een reactie