Volle maan, 23 december 2018

Canon 5d mk2, ef 500mm f4, 2 x 2.0x tc; 2000mm, 1/500s, f16, iso 800

Gisteravond was het volle maan, maar de maan ging schuil achter een wolkendek. In de loop van de avond brak de bewolking en kwam de maan alsnog even tevoorschijn. Nu eens twee extenders gebruikt. Een brandpunt van 2000mm en het diafragma op f/16 leverde een beeldvullende maan op mijn lcd schermpje. Leuk om te zien hoe snel de maan uit het schermpje “loopt”. Gelukkig had ik voldoen licht om met 1/500 seconde de maan te bevriezen. De maan vertoonde aan de randen behoorlijk wat chromatische aberratie. Het lukte me niet om dat softwarematig te corrigeren, daarom heb ik de foto omgezet naar zwart/wit met behulp van Silver efex pro 2.

2gedachten over “Volle maan”

  1. Dag Adri
    Mooie opname , wat mij verbaast dat is de scherpte 2 x converter 2000mm en dat met een 500mm telelens en geen sterren kijker , ik zag dat je met diafragma 16 toch nog wat scherpte diepte overhoud
    Fijne Feestdagen gr Dick

  2. Ik hoopte dat ik met f/16 (een stop geknepen) wat minder last zou hebben van kleurfouten op de randen van de maan, maar dat was een illusie šŸ˜‰ Desalniettemin ben ik behoorlijk tevreden met de behaalde scherpte. Er was ook weinig onrust in de luchtlagen.

Geef een antwoord