Vandaag ben ik in Genderingen op zoek gegaan naar de op waarneming.nl  gemelde inktviszwammen. Een paar jaar geleden had ik ze op ongeveer dezelfde plek ook al gezien. Vandaag trof ik er weer veel aan, maar het was allemaal wat warrig en lastig te fotograferen. Op zoek naar andere exemplaren viel mijn oog op twee grote ballen. Het leken wel oude, half vergane volleyballen. Toen ik dichterbij kwam zag ik dat het hele grote bovisten waren. Tjonge, die had ik nog nooit gezien. Op de foto komt de grootte misschien niet zo goed over, maar toch wil ik ze hier graag laten zien.

In plaats van mijn gebruikelijke sigma 150mm macrolens had ik ook mijn Samyang 135mm f2 lens mee, puur om te testen. De scherpte is prima. De achtergrond tekent veel mooier dan mijn Sigma. Dus voor grotere onderwerpen zoals deze bovisten ga ik voortaan voor de Samyang!

Reuzenbovist

Canon 5d mk2, Samyang 135mm f2