De spechtinktzwammen zijn er weer. Afgelopen week werden ze gemeld, dus ben ik ook maar meteen wezen kijken. Op het landgoed Huis de Voorst in Eefde kun je ze vinden. Tijdens een wandeling van een half uurtje telde ik er al tientallen. Ik vind ze erg fotogeniek, maar het is nog niet zo makkelijk om ze een beetje deftig op de foto te zetten. Bij dit exemplaar had ik het geluk dat ie zo’n beetje aan de oever van de slotgracht stond; dus geen storende elementen in de achtergrond. Het groen rondom is klimop.

Spechtinktzwam

Canon 5d mk2, Sigma 150mm f2.8; 1/30s, f4, iso 100; 1 oktober 2018, Eefde

3gedachten over “Spechtinktzwam”

  1. Heel mooi Adri, doordat de paddenstoel nog niet uitgegroeid is krijg je een mooiere verdeling dan met zo’n lange steel van een volwassen exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *