Onlangs ben ik weer bezig geweest met de eekhoorntjes in mijn tuin. Vanuit het raam zie ik ze vaak razendsnel door de bomen schieten, soms zelfs 4 achter elkaar rennend en springend. Territoriumgedrag?

Het heeft veel tijd gekost, maar door consequent voer neer te leggen ( zonnepitten en hazelnoten) zie ik ze nu dagelijks, soms zelfs meerdere keren per dag in de tuin. Met een schuiltentje zijn ze dan gemakkelijk te fotograferen.

Ook smalle takjes zijn geen probleem
Hoewel ze bij mij niet erg schuw meer zijn, wordt ik toch goed in de gaten gehouden!
De eiken in mijn tuin vormen een mooi decor voor de achtergrond
De hazelnoten worden eerst snel in de pootjes rondgedraaid, waarschijnlijk om te kijken of de noot nog goed genoeg is voor consumptie.
Op het mos in mijn tuin

Als er belangstelling voor is dan kan ik wel tzt een kort praatje houden over “The making off”