Net als vorig jaar ben ik dit jaar ook weer op zoek gegaan naar de Voorjaarskluifzwammen op de Gorsselse Heide. Ze stonden er weer, op dezelfde plek. Nu welgeteld 5. Een daarvan stond lekker vrij. Met behulp van ge-uploade software van Magic Lantern op mijn camera heb ik 19 opnames gemaakt van deze zwam, telkens met een iets andere focus. Dat gaat helemaal automatisch. Thuis heb ik al die opnames samengevoegd, gestackt tot onderstaand beeld.

Voorjaarskluifzwam

Canon 5d mk2, Sigma 150mm f2.8; 1/20s, f5.6, iso 100, +1 stop; Stack van 19 opnames

5gedachten over “Voorjaarskluifzwam”

  1. Heel mooi adri,

    Deze heb ik nog nooit gezien en wat Magic lanter betreft, kan ik deze gewoon op een card loaden en in de 7d stoppen en als ik er dan weer een lege card in schuif werkt de 7d dan weer normaal?

  2. Je kunt de software via een card op je camera zetten. Om Magic Lantern ook daadwerkelijk te activeren moet je tevens een aantal files op je card hebben staan. Wanneer ik een andere card in de camera doe is ML niet te activeren. Via de site https://magiclantern.fm kun je de nodige informatie vinden.

    “And, remember that this software can damage or destroy your camera.”

    Ik zou bij voorkeur een wat oudere camera gebruiken.

Geef een antwoord