Dodaars onder de stuw bij Warken

Vrijdag 2-maart

Richting Berkel, nog eenmaal een wandeling maken voordat de dooi invalt.

Nog maar amper de auto geparkeerd, dik ingepakt tegen de snijdende wind en ik loop een veld op met enorm veel kramsvogels en een aantal kieviten en het volgende veld een paar paartjes nijlganzen, maar bij de Berkel aangekomen is de verassing compleet.

paartje dodaars bij de Spitholderbrug

Bovenstrooms van de Spitholderbrug is de Berkel dichtgevroren maar benedenstrooms is het open en ik zie een twintigtal dodaars, ik heb er nog nooit zoveel gezien maar fotograferen is onmogelijk ze duiken continue en komen meters verder weer boven en snel weer onder één shot ziet er redelijk uit, dan passeert er een ooievaar langs een blauwe reiger die er al stond blijkbaar is het voedselaanbod voldoende en is wegtrekken niet relevant.

Kievit

Daarnaast heb ik op de terugweg een rondje gereden en vond ik aan de broekweg in Wichmond nog een weiland met 6 grote zilverreigers en dat allemaal op één dag.

Nijlgans

De dag erop de IJssel gevolgd vanaf Zutphen tot aan Welsum en niets bijzonders gezien.

Het kan verkeren.

Blauwe reiger met Ooievaar

note: de foto’s zijn met 400mm uit de hand genomen vandaar de matige kwaliteit.