Een tijdje terug heb ik geprobeerd om timelapseopnames te maken van langzaam stromend water met daarin herfstbladeren. Het resultaat was wat teleurstellend. Wolkenluchten zijn wat beter te doen, dus ben ik vandaag bij de IJssel wezen kijken en heb ik daar mijn spulletjes opgesteld. In totaal heb ik 558 opnames gemaakt en samen gesmeed tot een kort filmfragment van enkele seconden. Een eerste echte test dus.

Waar ik de volgende keer op moet letten is dat ik de sensor schoonmaak alvorens ik begin met maken van opnames. Ook het belichten kan beter. De wolken links in beeld wat uitgebeten. Misschien kan ik alle opnames stuk voor stuk alsnog corrigeren met behulp van de hooglichten. Tenslotte zijn het allemaal raw-bestanden, maar dat zal een enorme klus zijn.

Canon 5d mk2, ef 16-35mm f/4 IS; 19mm, 1/15s, f16, iso 200; 26 december 2017