Om te beginnen gaan we de foto(‘s) uploaden. Dat doen we door links onder het kopje media > Nieuw bestand aan te klikken

Vervolgens kom je in het uploadscherm. Hier selecteer je de foto(‘s) die je in je bericht wilt plaatsen.

De volgende stap is het aanmaken van een bericht. Klik op Berichten > Nieuw bericht of + Nieuw > Bericht zoals op het screenshot hieronder.

Verzin een titel en schrijf het bericht. Natuurlijk kan dat ook bestaan uit enkel een foto of foto’s. Zelfs een galerij kun je invoegen of een externe link naar bijvoorbeeld een youtubefilmpje.

Een foto toevoegen doe je door op “Media toevoegen” te klikken. Selecteer de foto en voeg hem toe. Voordat je dat doet kun je nog het een en ander wijzigen met betrekking tot de grootte en het wel of niet laten verschijnen van de foto in een lightbox. Zie het schreenshot hieronder. “Link naar media” betekend het activeren van de lightbox. Als je bij afmetingen “Groot” selecteert, dan past de foto precies op het beeld. Na het invoegen van de foto in het bericht kun je alsnog met de wijzigingen aanbrengen door op de foto te klikken.

Als alles gelukt is druk je op publiceren en het bericht verschijnt op de voorpagina. Ben je nog niet tevreden met het resultaat, dan kun je het bericht nog wijzigen.

Succes!